3 °C

Menu Degustacyjne zmieniane sezonowo

W menu Restauracji Steak House Coffee Bar w Pałacu Pacółtowo pojawiła się nowa pozycja - Menu Degustacyjne, które składa się z ośmiu dań. Do przygotowania każdej potrawy wykorzystano regionalne i ekologiczne produkty takie jak: winniczki, smardze, perliczkę oraz wołowinę Charolaise z lokalnej hodowli. 

Cała koncepcja degustacji polega na tym, aby na bazie kilku składników stworzyć małe dzieła sztuki. Miłym zaskoczeniem dla Państwa będzie zwieńczenie menu - mus z koziego sera, który w połączeniu z sorbetem z jabłka pokazuje, że deser nie musi być zawsze słodki.

Smażone winniczki

Ślimaki winniczki smażone z szalotką i karotką podane z emulsją winno-maślaną z czosnkiem zwieńczone świeżą siekaną pietruszką.

Tatar z polędwicy

Siekany tatar z polędwicy wołowej  z ekologicznego chowu podany z cebulą, marynowanym pieprznikiem jadalnym i jajkiem przepiórczym.

Smardze

Smardze faszerowane gładkim musem z perliczki, smażone na maśle pietruszkowym, podane z pieczonym pomidorem.

Os à Moelle

Pieczony szpik z krów z ekologicznego chowu, podany z czosnkiem confit, chipsem z papryki i ziołową grzanką.

 

Bulion rybny

Szafranowy bulion gotowany na mazurskich rybach, podany z korzennymi warzywami, smażonymi szyjkami rakowymi i kawałkami ryby.

 

Dorsz

Pieczona w ziołowej oliwie polędwica z dorsza podana na musie z ekologicznej papryki i kalafiorze.

 

Pierś z kaczki

Smażona na różowo pierś z kaczki, podana na puree z ekologicznego buraka i smażonej brukselce.

Kozi ser

Mus z koziego sera na bazie z białej czekolady, podany z sorbetem z pieczonego jabłka i wina musującego z bezą szpinakową.

 

newsletter

Zapisz się na nasz newsletter,
aby być z nami na bieżąco.

Strona i oferty w trakcie aktualizacji, przepraszamy za niedogodności
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij