7 °C

NOWE MENU DEGUSTACYJNE

W menu Restauracji Steak House Coffee Bar w Pałacu Pacółtowo pojawiła się nowa pozycja - Menu Degustacyjne, które składa się z ośmiu dań. Do przygotowania każdej potrawy wykorzystano regionalne i ekologiczne produkty takie jak: winniczki, smardze, perliczkę oraz wołowinę Charolaise z lokalnej hodowli. 

Cała koncepcja degustacji polega na tym, aby na bazie kilku składników stworzyć małe dzieła sztuki. Miłym zaskoczeniem dla Państwa będzie zwieńczenie menu - mus z koziego sera, który w połączeniu z sorbetem z jabłka pokazuje, że deser nie musi być zawsze słodki.

Smażone winniczki

Ślimaki winniczki smażone z szalotką i karotką podane z emulsją winno-maślaną z czosnkiem zwieńczone świeżą siekaną pietruszką.

Tatar z polędwicy

Siekany tatar z polędwicy wołowej  z ekologicznego chowu podany z cebulą, marynowanym pieprznikiem jadalnym i jajkiem przepiórczym.

Smardze

Smardze faszerowane gładkim musem z perliczki smażone na maśle pietruszkowym podane z pieczonym pomidorem.

Os à Moelle

Pieczony szpik z krów z ekologicznego chowu podany z czosnkiem confit, chipsem z papryki i ziołową grzanką.

 

Bulion rybny

Szafranowy bulion  gotowany na mazurskich rybach podany z korzennymi warzywami, smażonymi szyjkami rakowymi i kawałkami ryby.

 

Dorsz

Pieczona w ziołowej oliwie polędwica z dorsza podana na musie z ekologicznej papryki i kalafiorze.

 

Pierś z kaczki

Smażona na różowo pierś z kaczki podana na puree z ekologicznego buraka i smażonej brukselce.

Kozi ser

Mus z koziego sera na bazie z białej czekolady podany z sorbetem z pieczonego jabłka i wina musującego z bezą szpinakową.

 

уведомления
Подпишитесь на нашу рассылку чтобы быть в курсе всех событий.
Этот веб-сайт использует куки.

По его просмотр вы принимаете наши Cookies политики, в соответствии с настройками браузера. Подробнее в политике конфиденциальности.

ОК, закройте